Vorige zaterdag gonsde het terug van de activiteit op en rond de wijngaard van Wetterberghe. We hebben eerst de nog resterende Johanniter druiven geplukt. Hierna mochten de netten die de Regent druiven beschermd hebben tegen de hongerige bosduiven eraf. De pluk vlotte zo goed dat we tegen de late namiddag de wijngaard volledig kaal hebben achtergelaten. In de wijnmakerij hebben we alles verwerkt zodat de fermentatie van Tristan, Liam en de Rosé begin deze week kon starten. Wij vinden het altijd leuk om eens iets nieuw te proberen en dus hebben we een klein fermentatievat gevuld met Johanniter en Souvignier Gris met de hoop dat we erin slagen om een Orange Wine te maken. Een klassieke stille witte wijn wordt meestal ten laatste 24 uur na de pluk geperst. Bij een Orange Wine blijft het sap dat vrijkomt door het ontritsen heel lang in contact met de schil. Dit leidt tot een wijn met een donkere kleur en intense aroma’s en smaken. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat!
We hebben trouwens ook zeer toevallig een amateurfotograaf op bezoek gekregen tijdens de pluk. Een impressie van zijn werk vind je hieronder.