Wijndomein Wetterberghe

de Eerste pluk van dit oogstjaar zit erop!

We hebben de rijpheid, de zuurtegraad en het suikergehalte van de druiven goed opgevolgd de laatste dagen. De waarden waren nu ideaal om een eerste pluk te doen voor de druiven die voor de bubbels zijn voorzien. We gaan dit oogstjaar zowel een klassieke mousserende wijn maken als een bubbel-rosé, en misschien zorgen we ook nog wel voor een verrassing… 😉 maar dit gaan we pas tijdens de fermentatie kunnen beslissen.

Gezien het warme weer zijn we er bij het eerste zonlicht aan begonnen. Het was een race tegen de snel opwarmende atmosfeer want de druiven worden best in een zo koel mogelijke toestand verwerkt. Maar dankzij een enthousiast en gedreven plukkers-team (waarvoor dank!) waren kort voor 11u de voorziene 2,5 ton trossen geplukt. De druiven waren in perfecte conditie. We offeren een fles rosé aan de weergoden zodat ze nog voor voldoende zonne-energie zorgen dat ook onze tweede pluk voor de stille wijnen even goed kan verlopen.