Wijndomein Wetterberghe

Update oogst 2020

Door de extreme hitte en het daaropvolgende grijze weer in augustus heeft het rijpingsproces een versnelling lager geschakeld. Op zich is een trage rijping zeker positief, maar het bezorgt ons wel wat kopzorgen betreffende de planning van de pluk. Op 19 september hebben we de druiven voor de mousserende wijnen geplukt en deze zijn nu volop aan hun fermentatie bezig. Vorig weekend hebben we van de korte droge condities gebruik gemaakt om de Souvignier Gris en de Johanniter voor de stille wijnen te plukken. Ondanks de vele regen waren de trossen toch in uitstekende conditie, mede dankzij het vele snoeiwerk dat voor de nodige verluchting heeft gezorgd. De eerste analyses zijn zeer belovend: de Souvignier Gris bevat 9,5 gram wijnsteenzuur per liter en 85 Oechsle, voor de Johanniter zitten we op 8,5 gram en 84 Oechsle. Van beide druiven is de fermentatie ondertussen ook gestart. We wachten op een volgend weervenster om de trossen voor de Rosé en Liam te plukken. Door de drukke vinificatie-periode is het wijncafé op zondag 4 oktober uitzonderlijk gesloten. Maar je kan steeds bij ons terecht voor een bestelling.